Hoe werkt  autodelen?

 

Ik wil meedoen!

De 6 Nissan Leafs staan op een vaste standplaats. Rondom een auto bij zo’n standplaats vormen we een groep van gebruikers, je buren of mensen uit de buurt. Samen delen jullie de auto en voelen het ook als “jullie eigen” auto. Daarom hebben de auto’s ook geen opdruk, geen reclame. Als jij er in rijdt, voelt het als “jouw” auto en niet de auto van een organisatie.

Het kan zijn dat “jouw” auto door je buurtgenoten in gebruik is. We hebben daarom in de buurten waar we nu auto’s hebben, altijd meerdere auto’s (minimaal 1 andere auto) op redelijke afstand van elkaar staan. Bij reservering zie je welke auto beschikbaar is en je kunt dan ook gebruik maken van de andere auto’s in de buurt. Zo is de beschikbaarheid voor iedereen groter is de ervaring.

Hoe kan ik me aanmelden?

Als je je aanmeldt, nemen we contact met je op. Je kunt je ook direct en online inschrijven. Een demonstratie en proefrit kunnen we op verzoek inplannen. We leggen dan uit hoe de app werkt en hoe je de auto kunt openen en afsluiten. Wil je deelnemen dan ondertekenen we online de gebruikersovereenkomst waarin alles nog eens op papier staat. Heldere teksten, geen kleine lettertjes en een goede verzekering.

Je sluit de gebruikersovereenkomst af voor een periode van minimaal 3 maanden; daarna kun je deze maandelijks opzeggen. Je kiest bij het aangaan van de overeenkomst voor een abonnement. Mocht tijdens je gebruik blijken dat een ander abonnement beter bij je past dan kunnen we 1 maal per jaar je abonnement aanpassen. Je kunt op elk moment van de maand beginnen! Al zin om in te stappen en mee te doen met het moderne schone rijden?

Natuurlijk kun je rekenen op beschikbaarheid, verzekering, goede prijs en vooral comfortabel en duurzaam rijden. De app van OnzeAuto maakte het reserveren en delen erg handig. Een unieke kans om mee te doen met elektrisch autodelen in Oisterwijk!

De belangrijkste regels:

 

   

  • Je sluit een gebruikersovereenkomst voor minimaal 3 maanden, daarna per maand opzegbaar
  • Je abonnement is 1 maal per jaar kosteloos aan te passen, het aangepaste abonnement gaat in op de eerste dag van de volgende maand
  • Eigen risico van €500 per gebeurtenis
  • Samen zorgen de gebruikers voor een nette auto, het is “OnzeAuto”
  • De auto’s zijn niet voorzien van reclame of logo’s, als jij er in zit is het jouw auto
  • Voor langere perioden of buitenlandse reizen bieden we voordelige huurauto’s aan via onze partner Sunny Cars
  • We hanteren geen leeftijdsgrenzen, je moet rijbevoegd (=geldig rijbewijs) en rijgeschikt (gezondheid, geen ontzegging) zijn
  • Bij online inschrijven vindt een rijbewijs check plaats.
  • Voor activatie van je abonnement kan een check plaatsvinden bij de verzekeraar
  • Betaling gaat via automatische incasso
  • Huisdieren mogen niet mee in de auto

   

  Hoe rijdt een elektrische auto in vergelijking met een benzine- of dieselauto?

  De meeste mensen zijn snel gewend aan het rijden met een elektrische auto. Het is heel erg stil en comfortabel. De auto’s krijgen ook een steeds betere actieradius en het aantal elektrische auto’s neemt dan ook fors toe.

  Wat is de actieradius van de Nissan Leaf?

  Afhankelijk van route en temperatuur is de actieradius ruim 250 km. Voor langere ritten is het altijd verstandig om bij te laden op de plaats van bestemming. Dat kan op steeds meer plekken in Nederland. Als je onderweg moet bijladen dan kan dat ook bij een snellader. Je hebt dan binnen een kwartier weer voldoende om op de plaats van bestemming aan te komen.

  Hoe weet ik waar ik kan laden onderweg?

  Hier zijn handige apps voor ontwikkeld, bijvoorbeeld op de app van Newmotion kan je precies zien waar een laadpunt zich bevindt en of deze beschikbaar is.

  Wat gebeurt er als ik te laat terug ben en de auto is al gereserveerd door een volgende gebruiker?

  Het systeem plant een half uur tussen 2 reserveringen in. Als de vertraging groter is dan is het mogelijk om via een whattsapp groep de volgende gebruiker een bericht te sturen. Indien nodig kan de helpdesk de volgende gebruiker omboeken naar een andere auto die vrij is.


  Hoe goed is de beschikbaarheid van auto’s?

  Met 2 deelauto’s is er een hoge mate van beschikbaarheid voor de gebruikers.

  We plaatsen auto’s bij als het gebruik toeneemt. De kans op misgrijpen wordt met elke extra auto nog weer kleiner.

  Kun je met de elektrische deelauto naar het buitenland?

  De elektrische deelauto kan naar het buitenland. De auto is verzekerd en het pasje werkt bij de meeste laadstations. Het is wel belangrijk om de route goed voor te bereiden en te checken waar de laadpunten zijn. Voor langere ritten zijn er via Sunny cars huurauto’s beschikbaar tegen speciale tarieven voor gebruikers van de elektrische deelauto’s.

  Is er een leeftijdsbeperking voor deelname?

  Iedereen die over een geldig rijbewijs beschikt mag meedoen, van jong tot oud, tenzij je bent uitgesloten door een verzekeraar.

  Wat is het eigen risico bij schade?

  Als deelnemer heb je een eigen risico van €500,00 per gebeurtenis.

  Welk abonnement kan ik het beste afsluiten?

  Als er 1 persoon in het huishouden is die heel af en toe de auto gaat gebruiken dan is een basisabonnement prima. Als er binnen een huishouden 2.000 tot 5.000 km per jaar met de auto wordt gereden dan is een voordeelabonnement handig, zeker als er meer huisgenoten zijn omdat die op hetzelfde abonnement mee kunnen doen. Een plusabonnement is zeer geschikt voor huishoudens die meer dan 5000 km per jaar willen gaan rijden met de auto.

  Hoe kan ik meedoen?

  Schrijf je in via de website. Nadat de inschrijving voltooid is ontvang je een linkje waarmee je de app kan downloaden. Auto reserveren en rijden maar!

  Hoe werkt het met betalen?

  Iedere gebruiker geeft een machtiging af voor automatische incasso van abonnementsgeld, gereden uren en kilometers. We willen graag samen de kosten laag houden en zoveel mogelijk administratie automatiseren. Je ontvangt uiteraard altijd een overzichtelijk factuur voordat de incasso plaats vindt.

  Wie betaalt de kosten van elektriciteit?

  De kosten zijn all-in, dus inclusief de kosten van het laden. In alle elektrische deelauto’s zit een pasje waarmee je bij ieder laadstation terecht kunt. De kosten van het laden worden in rekening gebracht bij OnzeAuto, dus niet bij de berijder.

  Welke tijd wordt er in rekening gebracht?

  In principe wordt de gereserveerde tijd in rekening gebracht. Die tijd wordt langer als je de rit eerder begint en/of later afsluit.

  Interesse?

  Je hebt de informatie op deze website gelezen en hebt nog vragen?
  Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Die beantwoorden we graag, bijvoorbeeld tijdens een proefrit. Als je je contactgegevens achterlaat, nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op. 

  Formulier voor nadere informatie

  Informatie

  Inschrijven

  3 + 4 =