Wat kost het?

Ik wil meedoen

We hebben 4 Nissan Leafs in Oisterwijk staan, in drie straten. We bieden 4 verschillende abonnementen en de kosten zijn dan afhankelijk van het gebruik. Bij een laag maandbedrag zijn de gebruikskosten wat hoger en andersom.

 

 

Het Basisabonnement is vooral geschikt voor mensen die minder dan 2000 km per jaar rijden met hun eigen auto. Het Voordeelabonnement is geschikt voor mensen die meer dan 2000 maar minder dan 5000 kilometer per jaar rijden en het Plusabonnement is geschikt voor mensen die meer dan 5000 kilometer per jaar rijden. Het Topabonnement is toegevoegd voor  mensen, die meer dan 7000 kilometer rijden. 

Bij het Voordeel-, Plus- en Topabonnement bestaat de mogelijkheid dat je huisgenoten zonder de maandkosten tegen hetzelfde uur en kilometer tarief ook gebruik kunnen maken van de auto!

De tarieven zijn inclusief inclusief btw en omvatten alle gebruikskosten als de verzekering, onderhoud, opladen (laadpas zit bij de auto). We gaan er van uit dat je de auto na gebruik schoon achterlaat zodat de volgende berijder weer in een frisse auto stapt. Parkeerkosten en verkeersboetes zijn natuurlijk voor eigen rekening.

 

Wat bespaar ik aan kosten door gebruik te maken van een elektrische deelauto?

Een auto voor de deur hebben staan kost al het nodige. Zonder rijden kost een 5 jaar oude gemiddelde middenklasser zo’n € 400 per maand. Heb je een auto en wil je eens weten wat die jou kost? Kijk dan eens bij de ANWB

In onderstaande grafiek zie je bij welk aantal kilometers per jaar welk abonnement of een eigen auto, het voordeligst is. Dit geeft het globaal aan. Met de ANWB berekening, je inschatting voor kilometers en reistijd kun je een vergelijking maken. Je zult er verbaasd over zijn: voor de gemiddelde autogebruiker is autodelen een stuk voordeliger en houd je wel € 1.000 tot soms wel € 3.500 per jaar over!

In de grafiek zie je de kosten van de verschillende soorten abonnementen per jaar bij een bepaald aantal kilometers (en inschatting reistijd). De rode lijn is de lijn die een gemiddelde kleine middenklasse auto in eigen bezit kost. Naast de kostenbesparingen levert de deelauto gebruiker natuurlijk een bijdrage aan een duurzamere leefomgeving en rij je in een mooie nieuwe middenklasse auto.

 

Kijk ook eens naar deze voorbeelden:

Joop: 2e auto 1.250 km per jaar
Joop heeft twee auto’s, maar zijn 2e auto staat eigenlijk bijna altijd stil. Joop en zijn vrouw besluiten om de 2e auto weg te doen. Maar zo af en toe is een extra auto toch wel handig. Een deelauto biedt dan uitkomst. Joop gebruikt de deelauto gemiddeld 2,5 uur per week en 1.250 km per jaar. Hij kiest voor het Basisabonnement. Zijn Compacte middenklasser kost hem ongeveer € 225 per maand; met Samen Slim Rijden Rosmalen is hij € 77 kwijt. Hij bespaart dus zo’n € 145 per maand ofwel 65%!

Sarah: 2.500 km per jaar
Sarah denkt wel eens aan het kopen van een auto voor die ritten die net te onhandig zijn op de fiets, zoals haar trainingen op dinsdag- en donderdagavond. Een deelauto biedt echter een mooi alternatief. Die auto gebruikt Sarah dan gemiddeld 5 uur en 2.500 km per jaar. Zij kiest voor het Voordeelabonnement. Daarmee is zij maandelijks ongeveer € 140 kwijt. Een eigen auto zou haar maandelijks € 245 kosten. Ze bespaart dus € 104 per maand; zo’n 43%.

Mieke en gezin: 7.000 km per jaar
Mieke werkt 2 dagen parttime, 20 km verderop in het ziekenhuis. Lastig met OV en de fiets. De auto is fijn, ook voor boodschappen. Mieke rijdt 5.000 km per jaar en heeft de auto dan 12 uur in gebruik. Zij stapt over op een duurzame deelauto. Haar man Thomas en zoon Mikel doen alles met de fiets en OV, maar gebruiken die auto dan ook af en toe, bij elkaar 2.000 km per jaar en 4 uur per week. Mieke kiest het Plusabonnement met korting voor haar huisgenoten. Samen betalen ze ongeveer € 328 per maand. De kleine middenklasser zou per maand € 425 kosten. Mieke bespaart dus € 94 per maand, zo’n 22%.

Bovenstaande voorbeelden laten zien dat de besparingen tussen de € 1.128 en € 1.740 per jaar liggen.

Interesse?

Je hebt de informatie op deze website gelezen en hebt nog vragen?
Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Die beantwoorden we graag, bijvoorbeeld tijdens een proefrit. Als je je contactgegevens achterlaat, nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op. 

Formulier voor nadere informatie

Informatie

Inschrijven

14 + 8 =